Zachęcamy do współpracy Biura Podróży, Przewoźników, Pilotów wycieczek, których trasa przebiega przez Zawoję

(droga 957 Maków Podhalański – Jabłonka – Zakopane / Chyżne)


Proponujemy szybko i smacznie:

                        - śniadania

                        - zestawy obiadowe

                        - desery, napoje

                        - pamiątkowe dukaty zbójnicke


 Na dania z menu 10 % rabatu.

 

Przy dłuższych postojach na odpoczynek:

- wyjazd kolejką linową na „Mosorny Groń” ( 1047m) – punkt widokowy na Babią Górę

- spacer do zabytkowej Kapliczki Zbójnickiej ( XVIIw) w otoczeniu lip–pomników przyrody

- wybijanie dukatów zbójnickich

- występ kapeli góralskiej


Wzorcowe zestawy obiadowe:


I.   25 zł           Żurek z kiełbasą, jajkiem i pieczywem

                       Pierogi domowe ( z mięsem, kapusta i grzybami, ruskie)


II.  30 zł           Zupa ogórkowa z ryżem

                       Filet drobiowy panierowany

                       Ziemniaki gotowane

                       Zestaw surówek


III. 30 zł          Zupa jarzynowa z kluseczkami

                      Klopsiki w sosie koperkowym

                      Ziemniaki gotowane

                      Zestaw surówek


IV. 30 zł           Zupa pieczarkowa z makaronem

                      Rolada drobiowa białym sosie

                      Ziemniaki gotowane

                      Zestaw surówek


V.  32 zł           Rosół z makaronem

                      Kotlet schabowy panierowany

                      Ziemniaki rumiane

                      Kapusta zasmażana


VI. 35 zł           Barszcz czerwony czysty

                      Schab z pieczarkami

                      Ziemniaki gotowane

                      Zestaw surówek


Przygotowujemy menu na Państwa indywidualne zamówienia.

Prosimy o zgłoszenia telefoniczne lub mailowe.


   Biesiada Menu

 

1. Kwaśnica

    "Stół chłopski" w formie stołu szwedzkiego wyroby wędliniarskie w "pętach". ( kiełbasa wiejska, szynka z kością pieczona, salceson, pasztety wiejskie, kaszanka, smalec, sery owcze-bundz i oscypki duże, małe, kiszone ogórki, kołacz, pieczywo)

barszcz z pierogiem ( w późnych godzinach) 

Cena ok. 69 zł


2. Zakąski zimne: śledź w oleju, zestaw wędlin, deski serów ( lub mozarella z pomidorem)

Serwowane na indywidualnych talerzach np.

- karkówka z grila, ziemniaki rumiane, zestaw surówek lub schab z grzybami, ziemniaki, zestaw.

- Zakąski ciepłe na wspólnych półmiskach do pokosztowania( oscypek z żurawiną, pieczarki panierowane, kołacz) + barszcz czerwony czysty.

Cena: 69 zł


3. Serwowany indywidualnie oscypek z żurawiną

Micha wieprzowiny z grulami na półmiskach na 2-3 osoby( karkówka, żeberko w kapuście, schab z grila, ziemniaki, dodatki)

Zakąska szefa kuchni ( na 4 osoby) : salceson wiejski, kiełbasa wiejska, kołacz, mozarella z pomidorem, sery owcze)

Cena 56 zł


4. Oscypek z żurawiną lub z boczkiem

Półmisek na wiejską nutę dla 2-3 osób ( kiełbasa z grila, kaszanka, boczek, kapusta zasmażana)

Bogracz z pieczywem w późnych godzinach ( zupa gulaszowa)

Cena: 50  zł


Do wszystkich zestawów poczęstunek: chleb ze smalcem.

Do uzgodnienia napoje zimne i gorące:

Kawa 7 zł

Herbata 5 zł

Herbatka "po zbójnicku"  15 zł

Grzaniec 10 zł

Miód pitny 11 zł

 

Napoje zimne do wyboru: woda mineralna, napoje gazowane, soki. 4,00 zł


Karaoke „po góralsku”   kilka godzin zabawy 

Zespół muzyczny  

Występ zespołu młodzieżowego regionalnego (lub napad zbójnicki) 

Kapela góralska 

Profesjonalny napad zbójnicki w terenie

(pirotechnicy, kaskaderzy)