Karczma Zbójnicka
  • www.karczma-zbojnicka.pl
  • www.karczma-zbojnicka.pl
  • www.karczma-zbojnicka.pl

Obsługę grup turystycznych

Zachęcamy do współpracy Biura Podróży, Przewoźników, Pilotów wycieczek, których trasa przebiega przez Zawoję

(droga 957 Maków Podhalański – Jabłonka – Zakopane / Chyżne)

 

Proponujemy szybko i smacznie:

  • śniadania
  • zestawy obiadowe
  • desery, napoje
  • pamiątkowe dukaty zbójnicke

 Na dania z menu 10 % rabatu.

 Przy dłuższych postojach na odpoczynek:

  • wyjazd kolejką linową na „Mosorny Groń” ( 1047m) – punkt widokowy na Babią Górę
  • spacer do zabytkowej Kapliczki Zbójnickiej ( XVIIw) w otoczeniu lip–pomników przyrody
  • wybijanie dukatów zbójnickich
  • występ kapeli góralskiej

Wzorcowe zestawy obiadowe:

I.

  • Żurek z kiełbasą, jajkiem i pieczywem
  • Pierogi domowe ( z mięsem, kapusta i grzybami, ruskie)

II.

  • Zupa ogórkowa z ryżem
  • Filet drobiowy panierowany
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek

III. 

  • Zupa jarzynowa z kluseczkami
  • Klopsiki w sosie koperkowym
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek

IV.

  • Zupa pieczarkowa z makaronem
  • Rolada drobiowa białym sosie
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek

V. 

  • Rosół z makaronem
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Ziemniaki rumiane
  • Kapusta zasmażana

VI.

  • Barszcz czerwony czysty
  • Schab z pieczarkami
  • Ziemniaki gotowane
  • Zestaw surówek

Przygotowujemy menu na Państwa indywidualne zamówienia.

Prosimy o zgłoszenia telefoniczne lub mailowe.

Biesiada Menu

 1. Kwaśnica

 "Stół chłopski" w formie stołu szwedzkiego wyroby wędliniarskie w "pętach". ( kiełbasa wiejska, szynka z kością pieczona, salceson, pasztety wiejskie, kaszanka, smalec, sery owcze-bundz i oscypki duże, małe, kiszone ogórki, kołacz, pieczywo)

barszcz z pierogiem ( w późnych godzinach) 

2. Zakąski zimne: śledź w oleju, zestaw wędlin, deski serów ( lub mozarella z pomidorem)

Serwowane na indywidualnych talerzach np.

  • karkówka z grila, ziemniaki rumiane, zestaw surówek lub schab z grzybami, ziemniaki, zestaw.
  • Zakąski ciepłe na wspólnych półmiskach do pokosztowania( oscypek z żurawiną, pieczarki panierowane, kołacz) + barszcz czerwony czysty.

3. Serwowany indywidualnie oscypek z żurawiną

Micha wieprzowiny z grulami na półmiskach na 2-3 osoby( karkówka, żeberko w kapuście, schab z grila, ziemniaki, dodatki)

Zakąska szefa kuchni ( na 4 osoby) : salceson wiejski, kiełbasa wiejska, kołacz, mozarella z pomidorem, sery owcze)

4. Oscypek z żurawiną lub z boczkiem

Półmisek na wiejską nutę dla 2-3 osób ( kiełbasa z grila, kaszanka, boczek, kapusta zasmażana)

Bogracz z pieczywem w późnych godzinach ( zupa gulaszowa)

Do wszystkich zestawów poczęstunek: chleb ze smalcem.

Do uzgodnienia napoje zimne i gorące:

Kawa 7 zł

Herbata 5 zł

Herbatka "po zbójnicku"  15 zł

Grzaniec 10 zł

Miód pitny 11 zł

Napoje zimne do wyboru: woda mineralna, napoje gazowane, soki. 5,00 zł

Karaoke „po góralsku”   kilka godzin zabawy 

Zespół muzyczny  

Występ zespołu młodzieżowego regionalnego (lub napad zbójnicki) 

Kapela góralska 

Profesjonalny napad zbójnicki w terenie

(pirotechnicy, kaskaderzy) 


    Po zbójnicku gotujemy, po zbójnicku chleb piecemy.
    Obycaje dobre znamy, jadlo wedlug nich podamy.

    Sa ziemnioki, jest kapusta, jest i pieczen chuda, tlusta,
    Sa i zupy, drugie dania, jest tez deser do podania!